Logo 2 Taken on

 
Het takenschema van april staat online.
Klik op 'Taken' afb. links, het schema wordt in een nieuwe tab geopend.

Logo 2 TakenProtocol on

Peanuts

Peanuts (21)

20180621 laatste peanuts trainingDonderdag 21 juni was de laatste “training” van dit seizoen. Bijna altijd ging ik door tot de schoolvakantie begon, maar dit jaar ga ik eerder op vakantie.Het hele seizoen is vrij constant geweest. Af en toe kwamen er gelukkig wat nieuwe Peanuts bij. Deze kinderen pasten zich heel snel aan en werden vanaf hun eerste training door de rest van de groep goed opgenomen. Het hele seizoen stond voor mij in het teken van “plezier”. Ieder kind doet zijn/haar uiterste best en dat moet gewaardeerd worden. Zelf vind ik dat het allerbelangrijkste element bij het werken/sporten met kinderen. Niet de prestaties! Ze zijn nog zo jong! Als ik een teleurgesteld gezicht zag bij bijv. een lay-up, of een schotje, dan zeg ik altijd toch iets positiefs om ze te stimuleren. Als dan de volgende oefening weer “fout” ging, herhaalde ik mijn woorden. Daardoor krijgt ieder kind zelfvertrouwen en dat betaalt zich altijd terug. Ook in sociaal opzicht.

Alle kinderen zijn dit seizoen flink vooruitgegaan. Dat hebben ze simpel aan zichzelf te danken, omdat ze goed luisterden en gemotiveerd waren. Ik kan zo nog pagina’s doorgaan, maar dan wordt het eentonig. Het hele seizoen heb ik echt heel veel plezier met deze groep gehad en ik vind het “jammer”, dat ze bijna allemaal naar de U10 gaan maar………daar krijgen zij 2 hele goede trainers/coaches: de vaders van Eva en Isa. Dat vind ik bijzonder leuk, dat oud-basketballers (die ik ook als kind begeleid heb) nu hun eigen kinderen willen begeleiden. Fantastisch!!!!

O ja, de laatste training ging traditiegetrouw op de bekende wijze:

Een spelcircuit onderbroken door een limonade/snoep pauze en afgesloten met het uitdelen van basketbalstickers/plaatjes.

Han v d Akker

De foto's staan zoals gewoonlijk in het online fotoalbum

Donderdag 1 maart konden onze Peanuts en de U10-1 en U10-2 spelers terecht in de Crosser voor een gezamenlijk toernooi op basis van plezier en teambuilding. Evelien kwam bij mij met dit initiatief, wat ik natuurlijk onmiddellijk omarmde. Even samen brainstormen en het idee kon uitgewerkt worden.

Eerst alle ouders “appen” over ons plan en daarna afwachten hoe de reacties zouden zijn. Voor de Peanuts was ik niet zo bang, want wij trainen altijd op die dag. Ook in vakanties. Het was de vraag, of de U10 spelers en speelsters zin hadden. Even waren wij nog bang, dat half Werkendam op wintersportvakantie was en dus weinig animo. Al heel snel bleek het tegendeel waar. Het overgrote deel van de U-10 kids wilde graag mee doen. Werk aan de winkel. Evelien en ik kwamen even bij elkaar om de teams te maken en een ruw spelschema op te stellen. Daarna kon ik thuis aan de slag met PC en viltstift om alles duidelijk op papier te krijgen. Wij hadden 3 teams gemaakt:

1) De Arme Aapjes   ( A )
2) De Bolle Beren     ( B )
3) De Chique Cavia’s (C ) .

Om 16.00 uur begonnen Brian en Warner met de warming-up. Dat was natuurlijk hartstikke nodig met die Siberische omstandigheden. Toen de kinderen lekker warm waren, kon het toernooi beginnen. Er werd steeds 10 minuten gespeeld per wedstrijd en het schema liet een dubbele competitie zien. Wij hadden 1 extra spelregel ingelast: Wie scoorde, moest op de bank plaats nemen en een wissel mocht erin. (natuurlijk was dit gedaan om te voorkomen, dat de “ouderen” alle ballen opeisten om zelf  steeds te willen scoren).

Er werd bijzonder sportief en leuk gebasketbald, waarbij het teambelang bijna altijd op de voorgrond stond. De scores vielen aan alle kanten met veel variaties: een snelle lay-up, een lekker jump-shot en nog net geen dunk. Ik noteerde alle uitslagen op het grote vel, zodat de kinderen ook zelf hun prestaties konden volgen. Naarmate de tijd vorderde, steeg de spanning ook. De teams gingen gelijk op. Winstpartijen werden opgevolgd door verliespartijen, waardoor de onderlinge verschillen heel klein bleven. Toen de laatste wedstrijd om 16.30 uur was afgelopen, kregen de kids van Evelien een paasei en ging ik de stand uit rekenen.

De behaalde eindstand kwam geheel overeen met onze doelstelling: alle 3 de ploegen hadden evenveel punten en ging dus iedereen als winnaar naar huis en waren er geen verliezers.

De foto's die gemaakt zijn kunt u weer vinden in het online album.

Han v d Akker

 

maandag, 18 december 2017 13:10

20171216 - Peanuts in het nieuw

Onze Peanuts werden door Sinterklaas verrast met een prachtig T-shirt.

Peanuts T Shirts FrMaar ja…. Hoe houd je ze uit elkaar , als ze op 1 hoopje liggen na de training. Dat wordt natuurlijk ongetwijfeld een getouwtrek in de trend van:

“Ho! Dat is mijn T-shirt “. “Helemaal niet joh, die is van mij!”.

Gelukkig kwam de vader van Daan met de oplossing. Hij stelde voor om op alle T-shirts de voornaam te zetten. Dat was natuurlijk niet tegen dovenmansoren gezegd. Natuurlijk reageerden alle ouders ook enthousiast en op de eerstvolgende training na het Sinterklaasfeest leverden alle Peanuts hun T-shirt in bij mij.

Nu komt het dus heel mooi uit, dat Richard (dat is dus de pappa van…) na onze training altijd in de sporthal komt om badmintontraining te geven. Snel de T-shirts geven, voorzien van hun naam en afwachten.

Een week later waren ze gedrukt en poseerden alle Peanuts trots voor de fotograaf.

Han v d Akker

Peanuts T Shirts Ba

zaterdag, 02 december 2017 16:59

20171201 - De Sint bij ons in de Crosser

 

20171201 SP Sinterklaasfeest VirtsuVrijdagmiddag `1 december was Sinterklaas te gast in de Crosser. Hij werd vergezeld door maar liefst 7 echte Zwarte Pieten. Alle kinderen uit de U10-1, de U10-2 en de Peanuts waren er natuurlijk bij. Om 15.45 uur begonnen Evelien en Yolanda aan de warming-up. Alle kids deden hun uiterste best. Heel leuk was te zien , dat de nog kleinere broertjes en zusjes, die allemaal schitterend verkleed waren, ook meededen. Na een klein kwartier werd het tijd om uit te rusten en Sinterklaas te verwelkomen. Die liet niet lang op zich wachten en onder luid gejuich kwam hij met zijn Pieten het veld op. Eerst even met alle kinderen kennismaken. Toen ging de Goedheiligman zitten en kon hij genieten van een aantal basketbalspelletjes, gemaakt door “ome” Han , waarbij de Pieten zwaar op de proef werden gesteld. Halverwege was er natuurlijk een pauze, waarin de Activiteitencommissie met snoep en limonade rondging.

Hierna werden de spellen weer snel opgepakt, want de tijd begon te dringen. Klaar ? Nee, natuurlijk niet. Eerst nog even allemaal op een rij zitten met de Sint er voor. Hij had voor ieder kind een heel mooi T-shirt en een heerlijke chocoladeletter.

Han v d Akker

 

De Foto's die genomen zijn staan in het online fotoalbum....

 

maandag, 20 november 2017 20:39

20171118 - Hoi basketbalvolgers

Zaterdag 18 november was het eindelijk zo ver. ! Nee, niet dat Sinterklaas met gelukkig echte Zwarte Pieten aankwam, maar onze Peanuts speelden hun eerste echte wedstrijd. Tegenstander Migliore had ook een Peanuts team en wilde heel graag naar ons toe komen.

De afgelopen weken heb ik natuurlijk  “keihard” getraind, niemand mocht verzaken en ziekte kostte je basisplaats ! Ja, echt waar ! Je moet vroeg beginnen met een kadaverdiscipline.

Allerlei defense-systemen werden uit de kast getrokken. Vooral de help-defense kreeg van mij alle aandacht. Aanvallend beperkte ik mij tot 6 verschillende variaties, die zelfs voor Heren 1, de trotse koploper van de Eerste Divisie, heel moeilijk zouden zijn.

De zaal begon lekker vol te lopen. Alle ouders, opa’s, oma’s, broertjes en zusjes waren aanwezig. Ook die van Migliore, waardoor het net leek , of de oude tijden in de Crosser waren terug gekeerd.

Gelukkig waren 2 oud-leden nu eens eindelijk bereid om hun taak te doen. Pappa Arno was de scheidsrechter en pappa Mark zat achter de tafel.

Gezien het belang van deze wedstrijd had ik Niels Plieger gevraagd om de warming-up te doen. Hij deed dit prima, zodat “mijn” Peanuts  goed voorbereid konden beginnen. “Scheids” Arno ging onmiddellijk al de fout in, omdat hij met een sprongbal wilde beginnen. “Sprongbal”? Wisten alle Peanuts veel. Zij begonnen dus allemaal letterlijk te springen tot zij erbij neer vielen.

Onze Peanutsgroep bestaat uit 9 super enthousiaste kinderen , die onderverdeeld waren in groepjes van 3: Nadia, Isa , Joël.> Julia, Daan , Jens en>Tim, Lars en Eva. In deze samenstelling werd er ook gespeeld. Steeds 4 minuten per keer en dat dus 7 maal achter elkaar. Natuurlijk met een rust, want ik had voor alle kinderen limonade en snoep ( sorry, geen appel, te duur !!) gekocht .

De sfeer was voorbeeldig en iedereen genoot zichtbaar van het frivole spel van deze jonge kinderen.

Volgens wederzijdse contacten hadden beide teams dezelfde ervaringen: de eerste wedstrijd en kinderen van 5,6 en 7 jaar. Al snel bleek, dat “mijn” Peanuts het overduidelijk moesten afleggen in fysiek opdracht . Alle Migliore spelers waren ouder( bijna 8 jaar) en dus een stuk groter en dat scheelt natuurlijk een behoorlijke slok op een borrel. Zonder te praten over o.a. reboundoverwicht konden de Migliore Peanuts wel 5 of 6 maal achter elkaar naar de ring gooien, omdat zij steeds de bal konden pakken en dan scoor je natuurlijk wel. Maar…ook technisch waren zij te goed voor ons. Ze konden lekker dribbelen en passen en maakten dankbaar gebruik van hun lengte-overwicht. Toch bleven de Virtus-peanuts hun uiterste best doen en bleven zij rennen/hollen/ draven en…goed luisteren. Vooral verdedigend ging het steeds beter. Iedere 4 minuten zag je al een vooruitgang en lukte het zelfs soms om de bal te pakken na een goede “defense-houding”. 

Julia deed het erg goed tegen een meisje, die 3 koppen groter was. Zij blokkeerde haar zelfs een paar keer, waarna Jens of Daan er snel met de bal vandoor konden gaan. Bij het drietal Tim, Lars en Eva wist Tim heel knap 2 keer te scoren, nadat hij de mooie pass had gekregen van Lars. De benjamin op het veld “Eva” ging steeds beter spelen. Op het laatst ging ze als een schaduw achter haar tegenstander aan. Mede hierdoor kon Migliore steeds moeilijker spelen. Het was een zeer, zeer sportieve wedstrijd en ook de coach van de bezoekers deed een flinke duit in het zakje: Het is een ongeschreven wet in het Peanut-basketbal, dat je bij een grote voorsprong jouw ploeg pas op de middellijn laat verdedigen. Door dit sympathieke gebaar konden de Virtus-Peanuts iets beter basketballen. Heel leuk was ook het spel van Nadia, Isa en Joël.

Isa is geboren met basketbalgenen van haar kruin tot haar kleine teen. Ondanks haar geringe lengte wist zij toch maar even 5 keer !!!!! met een loepzuiver schotje het netje te vinden. Nadia werkte zich uit de naad en volgde haar tegenstander over het hele veld. Moe ? No way ! Toen Joël, hij is pas 3 weken lid, ook nog scoorde, was de vreugde compleet en kon de scheidsrechter affluiten. Na afloop had ik voor beide teams een beker gekocht en kregen ze allemaal een medaille. Ik heb er wel bij gezegd, dat dit natuurlijk eenmalig is.

Migliore stelde voor om over een paar weken de return te spelen. Even navragen natuurlijk en ……iedereen zei volmondig “JA”!!!!

p.s. Of ik dan nog trainer/coach ben van de Virtus-Peanuts is nog effe afwachten voor mij. Onmiddellijk na de wedstrijd trokken de heren van den Heuvel en Schouwenaars van de TC/ zich terug in de kantine om na 1 biertje ??  over mijn lot te beslissen.

Tot slot wil ik Hessel van Biljouw bedanken voor alle mooie foto’s en beheerder Martin Ippel voor alle hulp, die in mijn omstandigheid hartstikke welkom was.

O ja> voor iedereen die alle statistieken bijhoudt: het was 16-52 .

Een zeer tevreden coach: Han v d Akker

 

Foto's, genomen door Hessel van Biljouw, staan onder menu-item Foto's en films. (update 21-11 : foto's ontvangen van Migliore toegevoegd)

 

Pagina 1 van 3