maandag, 18 oktober 2021 12:35

20211018 - Virtus H1 wint thuis van Crackerjacks (bekertoernooi)

Na de winst van vorige week op het sterke Vlissingen was het zaak om het goede teamspel opnieuw te laten zien in de 1e ronde van het NBB bekertoernooi tegen het Amersfoortse team Crackerjacks.

De bezoekers begonnen vrijwel meteen in een 3-2 zoneverdediging. Door veel druk op de guards te zetten pakten de mannen van Virtus veel steals en daardoor fast breaks en dus makkelijke scores. Stand na 1 kwart 22-19. Het gevoel was dat het een makkelijke avond zou worden, maar dit liep wat anders. De druk op Crackerjacks werd minder en met name hun 3-puntschutters mochten vrij aanleggen en scoren. Ook kreeg Virtus geen vat op hun zone verdediging en daardoor liepen de aanvallen stroef met veel balverlies. Bij rust was de stand 41-47.

Het zou dus weer knokken worden net als vorige week tegen Vlissingen. Onder aanvoering van een sterk spelende Peter van de Stelt sprokkelde Virtus wat punten bij elkaar en kwam daardoor op gelijke hoogte. Met nog 10 minuten te spelen staat er 63-63 op het scorebord. In een bloedstollend 4e kwart kon het alle kanten op. Veel makelijke ballen werden door de Werkendammers gemist waardoor het onodig spannend bleef. Gelukkig gingen Cas Vos en Martijn Both zich bemoeien met de scores en zo kon de zege veilig worden gesteld. Een score van captain Ton Visser in de laatste minuut bracht de eindstand op 86-83. De bezoekers kregen door diverse fouten in de laatste 15 seconde nog 2 keer de kans om op gelijke hoogte te komen. Daar waar ze met scherp schoten tijdens de wedstrijd faalden zij nu onder de druk. Zeker ook een compliment voor het Werkendamse publiek die Virtus letterlijk naar de overwinning hebben geschreeuwd.

Aanstaande zaterdag speelt Heren 1 weer een thuiswedstrijd. Tegenstander is CBV Binnenland uit Barendrecht. Aanvang 19:00uur in sporthal De Crosser.

Kwartstanden: 22-19 / 19-28 / 22-16 / 23-20

Scorers: Ton Visser 20, Martijn Both 17, Cas Vos 14, Julian Schrijvers 12, Peter van der Stelt 6, Jimmy van Leeuwen 5, Jannick van Ballegooijen 5, Stijn Cornet 4, Stijn Visser 3

PB Algemeen 2

Lees 155 keer