vrijdag, 22 oktober 2021 19:04

20211020 - H1 gaat waterbasketballen

PB20201022 Watertraining h1Afgelopen woensdag was er, ivm een wedstrijd dames volleybal, geen training voor onze mannen van heren 1. Coach Sjoerd had ze uitgenodigd voor een oefenwedstrijd in Den Bosch. Echter moesten de mannen hun zwemkleding meenemen en de gedachte was gelijk dat men zou gaan waterpoloën.

Na het omkleden was de verrassing er af. We gingen waterbasketballen tegen het ervaren team van S.V.G. wat staat voor sport voor gehandicapten. Het team van S.V.G. bestaat dus uit lichamelijk en geestelijk gehandicapten en wat vrijwilligers. Coach Sjoerd maakt hier normaliter ook deel van uit zodat hij op de woensdagen zijn conditie op peil kan houden.

Na een flinke warming-up ontpopte captain Ton zich tot een ware waterrat. Waar andere het hoofd nauwelijks boven water konden houden, Jimmy, ging Ton als een pro door het water. Ook kwamen de jongetjes in de mannen weer naar boven. Vanaf de duikplank springen en vanuit de lucht de bal in de basket slammen, het werd een grote speeltuin.

In de wedstrijd was al snel duidelijk wie de sterkste partij was, nl. S.V.G. Er werd al snel een 5-0 voorsprong genomen door de gastheren. Toen Peter een ver afstandsschot erin gooide kwam voor Virtus de wedstrijd een beetje op gang. Langzaam werd het spel ook beter en tactischer gespeeld. Er werd oa. door Martijn een aantal keer gescoord omdat de bal goed werd rondgespeeld. Bij een te snel afstandsschot werd er geroepen dat er geen aanvalsrebound was. Er blijft dus toch wat hangen van alle trainingen. Uiteindelijk was de uitslag 10-5 voor de Bosschenaren. We zijn een ervaring rijker en waarschijnlijk gaan wij nog voor S.V.G. een basketbaltraining verzorgen. Dit zal dan op het einde van het seizoen plaatsvinden.

Enkele foto’s staan in het online album.

Lees 223 keer Laatst aangepast op vrijdag, 22 oktober 2021 19:07