maandag, 01 november 2021 12:47

20211101 - Virtus verliest uit in Eindhoven van Tantalus

Op vrijdagavond laat in Eindhoven spelen, er zijn weleens betere omstandigheden. Tegenstander is studentenvereniging Tantalus, een middenmoter in de Eerste Divisie B. Vooraf was bekend dat ze twee goede 3-puntsschutters in de gelederen hebben, dus daar zou de focus op liggen in de verdediging. Geen makkelijke schoten weggeven.

Tantalus begon scherp aan de wedstrijd en kwam mede door twee 3-punters van 1 van die schutters op een snelle voorsprong 6-0. De toon was gezet en Virtus zou dus alle zeilen bij moeten zetten om voor de winst te gaan. De Werkendammers bleven wel knokken en kwamen voor het 2e kwart nog op een voorsprong 13-15. In het 2e kwart werd het stuivertje wisselen en bleef het gelijk opgaan. Rust 30-27.

Ook in het derde kwart gaat het heen en weer, in het veld en ook op het scorebord. Virtus gaat met een voorsprong van 44-47 het laatste kwart in en de winst is nog mogelijk. De belangrijkste taak was om hun schutters in de gaten te houden en zelf in de aanval de bal rotatie hoog te houden. Door een belangrijke 3-punter van Stijn Visser blijft Virtus voorop, maar hierna volgen vervolgens drie verre 3-punters van de thuisploeg en lijkt het verzet van Virtus gebroken. Tantalus blijkt een lastig te bespelen ploeg, met hun schutters (tien 3-punters gezamenlijk) en een aantal ijzervreters. Uiteindelijk wordt de eindstand 72-59 in het voordeel van het Eindhovense studententeam. Helaas niet nodig, maar wel een verdiende nederlaag uiteindelijk.

Aanstaande zaterdag 6-11 staat er een thuiswedstrijd op het programma in sporthal De Crosser. Aanvang is 19:00uur.

Team/scores: Cas Vos 18, Jimmy van Leeuwen 7, Martijn Both 6, Peter van der Stelt 6, Ton Visser 6, Julian Schrijvers 6, Stijn Visser 5, Jannick van Ballegooijen 5, Stijn Cornet

PB Algemeen 2

Lees 333 keer