zaterdag, 06 november 2021 23:09

20211106 - BC Virtus wint duel met meerdere gezichten

De thuiswedstrijd van Virtus tegen Baros was een wedstrijd met verschillende gezichten. Helaas had niet alles met basketbal te maken.

Vanaf de beginfase waren de Werkendammers los. Ze speelden de man-to-man verdediging van de bezoekers helemaal stuk wat resulteerde in een prachtige en dik verdiende 40!!-17 na 10 minuten spelen. Wie er ook in kwam iedereen scoorde er op los. Opvallend waren de 5 punten, in de laatste minuut van het 1e kwart, van jeugdspeler Bas van der Stelt die zijn debuut maakte in Heren 1. En dat tegen een schotpercentage van 100%. Hij kwam uiteindelijk tot 8 punten, een heel verdienstelijk debuut.

De toon was gezet en de frustratie bij de tegenstander werd almaar groter. De scheidsrechters moesten het ontgelden en kregen veel commentaar van de coach en spelers van Baros. Nadat de coach al naar de tribune werd verwezen, was het nog niet gedaan met alle kritiek. Met vele technische fouten tot gevolg. Dit ontsierde het basketbalfeestje voor Virtus. Zij hielden het hoofd koel totdat er in het vierde kwart een opstootje plaats vond en het tot een handgemeen kwam.

Gelukkig werd de zaak snel gesust, maar Cas Vos moest het aan Werkendamse kant ontgelden en werd ook voor de rest van de wedstrijd gediskwalificeerd. De wedstrijd werd afgesloten met 3 diskwalificerende fouten voor het team van Baros en dus één voor Virtus.

Met nog 7 minuten te spelen en 17 punten voor was het zaak de gemoederen rustig te houden en dit lukte Virtus ook.

Dit incident was jammer, want het was een leuke wedstrijd die dit niet verdiende. Uiteindelijk pakt Virtus de winst met een teamprestatie met maar liefst 5 spelers in de dubbele cijfers. Komende zaterdag 13-11 speelt Virtus thuis een bekerwedstrijd tegen Celeritas-Donar uit Groningen. Let op: aanvang 15:00uur in sporthal De Crosser.

Topscorers: Jimmy van Leeuwen 20, Cas Vos 14, Julian Schrijvers 13, Peter van der Stelt en Ton Visser beide 11, Martijn Both 8, Bas van der Stelt 8, Stijn Cornet 6, Stijn Visser 3

De wedstrijdfoto's staan iumn het online album

SP20211106 Virtus Baros

Lees 406 keer Laatst aangepast op maandag, 08 november 2021 12:30