zaterdag, 27 november 2021 19:13

20211127 - Virtus kan niet stunten in bekertoernooi


In de 3e ronde van het NBB Bekertoernooi treedt Virtus (opnieuw) aan tegen een team uit Groningen. Dit keer zijn het De Groene Uilen, een team wat uitkomt in de Promotiedivisie; het hoogste amateurniveau van Nederland. Virtus start met haar basis 5: Peter van der Stelt, Ton Visser, Jimmy van Leeuwen, Julian Schrijvers en Cas Vos. Het begin gaat gelijk op, maar het wordt al snel duidelijk dat bij de bezoekers iedereen van veraf raak kan schieten. Het 1e kwart gaat dan ook gelijk op, al maken de bezoekers in de laatste minuut nog net een gaatje 14-19. Het team uit Groningen laat zien dat het een stapje hoger speelt, want ze weten steeds de vrije man te vinden. De bal gaat snel rond en de schoten worden vanuit elke hoek genomen en ook gescoord. In deze periode van de wedstrijd lopen de bezoekers uit van 20-26 naar een 28-46 als ruststand.

Met deze mokerslag voor Virtus gaan ze rusten en tijdens deze rust wordt er afgesproken om te switchen naar een zone-verdediging. Een gewaagde zet tegen een team met louter schutters van de 3-punterslijn. Ook het feit dat Virtus vrijwel nooit in een zone-verdediging speelt, is het de vraag of dit lukt.
Na de rust begint Virtus zeer energiek en de bezoekers moeten hier even aan wennen lijkt het. Door de aangescherpte verdediging krijgt Virtus iets meer vat op de wedstrijd en kan het zelfs fast-breaks lopen. Toch blijven de Groningers een marge houden van rond de 20 punten verschil. Werkendam zou Werkendam niet zijn als ze niet zouden blijven strijden voor elke bal en elke millimeter op het veld. Onder aanvoering van Ton Visser, die 13 punten achter elkaar maakt, komt Virtus zelfs helemaal terug in de wedstrijd 54-65. Helaas is de pijp leeg bij de moegestreden Werkendammers en zetten de bezoekers nog één keer aan. Dit resulteert uiteindelijk in een 66-83 eindstand en het bekertoernooi is ten einde.

Het is de vraag hoe de komende tijd zal verlopen, vanwege de nieuwe maatregelen mag er na 17:00uur niet meer gesport worden op amateurniveau. Om deze reden kan er vooralsnog ook niet getraind worden. De Nederlandse Basketbal Bond zal deze week een besluit nemen over de consequenties die deze maatregelen heeft.

Team: Ton Visser 25, Cas Vos 14, Martijn Both 10, Peter van der Stelt 7, Julian Schrijvers 6, Stijn Cornet 4, Stijn Visser, Jimmy van Leeuwen

 

De wedstrijdfoto's staan in het online fotoalbum.

PB20211127 Virtus Groene Uilen Beker

 

Lees 321 keer Laatst aangepast op maandag, 29 november 2021 09:17