Heren 1

Heren 1 (14)

Na 3 nederlagen is er dan eindelijk die bevrijdende winst voor Virtus. De bezoekers uit Vlissingen, al jaren een stabiel en sterk team, begon voortvarend aan de wedstrijd. Veel lengte zorgde voor makkelijke scores waaronder enkele prachtige dunks. Virtus was zeker in de beginfase zoekende naar het juiste gameplan tegen dit lengte overwicht. Doel was om hun spelverdeler full court onder druk te zetten en zo hun aanvallen te ontregelen. Na het eerste kwart, 17-22 voor BC Vlissingen, kregen de Werkendammers steeds meer vat op hun guard. Door hard te verdedigen kwam Virtus door een 3punter van topscorer Ton Visser zelfs op een voorsprong. 37-36 met nog 2 minuten op de klok tot het rustsignaal. In deze 2 minuten ging er echter alles mis wat maar mis kon gaan. Geen solide aanvallen meer en slordig balverlies leidde tot fast breaks en dus makkelijke scores voor de tegenstander, rust 37-47.

Na de rust stond er echter een heel ander Virtus in het veld. Er werd nu veel druk op alle spelers gezet en de mannen uit Vlissingen gingen slordige aanvallen spelen. Zeker Stijn Cornet en Jimmy van Leeuwen zorgden dat hun beste spelers niet meer in beeld kwamen. Een run van 28-8 bracht de stand op 63-55 met nog 10 minuten te spelen. Onder leiding van Martijn Both en de sterk spelende captain Ton Visser kwam de wedstrijd niet echt meer in gevaar. De opluchting bij het team was groot. Eindstand 79-64.

Mede door een ijzersterke verdediging en maar liefst tien 3-punters (Ton Visser 5x, Martijn Both 3x, Jimmy van Leeuwen 1x en Stijn Visser 1x) heeft Virtus een teamprestatie geleverd en de eerste overwinning onder leiding van coach Sjoerd Jorritsma behaald. Ook de sfeer vanaf de tribunes was weer zoals vanouds. Aanstaande zaterdag speelt Virtus een bekerwedstrijd tegen Crackerjacks H1 uit Amersfoort. Aanvang 19:00 in sporthal de Crosser in Werkendam.

Scores: Ton Visser 23, Martijn Both 13, Cas Vos 13, Stijn Cornet 10, Julian Schrijvers 8, Jimmy van Leeuwen 5, Stijn Visser 3, Peter van der Stelt 2, Dieter Janszen 2 en Warner Janszen.

Kwartstanden: 17-22 / 20-25 / 26-8/ 16-9

De wedstrijdfoto's van de wedstrijd BC Virtus H1 tegen Vlissingen H1 staan online.

SP20211009 Virtus H1 Vlissingen H1

maandag, 04 oktober 2021 20:39

20211004 - BC Virtus strijdend ten onder

Met 5 fitte en 1 half geblesseerde speler afreizen naar het Wijchense Wyba is natuurlijk vragen om moeilijkheden. Desalnietemin waren de spelers van Virtus niet van plan om zich naar de slachtbank te laten leiden.

Brutaal namen de werkendammers een voorsprong van 8-5 en het spel zag er verzorgd uit. Virtus, dat noodgedwongen in een zone-verdediging moest beginnen, startte onder leiding van spelverdeler Peter van de Stelt uitermate geconcentreerd en gaf daarmee het sein aan de tegenstander dat ze de huid duur zouden verkopen. Met name captain Ton Visser trok de kar met goede acties en was samen met zijn broer Stijn goed voor de nodige scores. Echter kreeg Wyba steeds meer vat op de zoneverdediging en gebruikten hun fysieke voordeel optimaal wat resulteerde in een voorsprong van 23-17 na het eerste kwart.

Virtus schakelde over naar een man to man verdediging maar het team van Wyba was de Werkendammers fysiek gewoon de baas. De voorsprong werd langzaam uitgebouwd naar 46-27 bij rust en een fikse afstraffing hing in de lucht. In het derde kwart hebben beide teams moeite om de scores op het scorebord te krijgen en zo gaan we het laatste kwart in met een stand van 62-37. De vermoeidheid slaat toe en ook moet Julian Schrijvers eraf met 5 fouten, waardoor we met 5 man de wedstrijd nog uit kunnen spelen. Het laatste kwart wordt nog winnend afgesloten door goede scores van Stijn Cornet en Jannick van Ballegooijen en de eindstand wordt uiteindelijk 78-59. Het positieve aan deze wedstrijd was dat alle 6 spelers zich leeg geknokt hebben en daar kan het team mee verder naar de volgende wedstrijd.

Topscorers: Ton Visser 23,
Stijn Cornet 15
Jannick van Ballengooijen 10
Stijn Visser 6
Peter van der Stelt 3
Julian Schrijvers 2

PB Algemeen 2

dinsdag, 28 september 2021 20:55

20210927 - Virtus H1 - Lokomotief H1

Na de eerste verloren wedstrijd tegen het ervaren BV Squirrels uit Berkel en Roderijs waren de messen geslepen om vandaag, tegen het jonge team van Lokomotief, tot een positief resultaat te komen. Helaas viel de topscorer van vorige week, Cas Vos, tijdens het inlopen uit met een blessure.

De lijn van vorige week, het fanatisme, strijd en teamspel zouden we doortrekken naar deze wedstrijd. Vorige week verloren met 6 punten en helaas 19 vrije worpen gemist. Daar hebben we afgelopen week op de training nog eens de nadruk op gelegd. 

De wedstrijd begon wat romelig aan de kant van Virtus. Hele goede acties, met name de goed uitgevoerde pick and rolls van Stijn Cornet, werden afgewisseld met slordig balverlies en te gehaaste aanvallen. 

Dat resulteerde in balverlies en dus snelle breaks van de tegenstander. Makkelijke scores, dus 22 punten voor hen in het 1e kwart. Virtus moest met 17 genoegen nemen.

In het 2e kwart barste de strijd goed los. Mede dankzij jongeling Dieter Janszen, die prima verdedigde en zelf het publiek op zijn hand kreeg, kwam Virtus terug in de wedstrijd. Rust 30-30.

De rest van de wedstrijd was het stuivertje wisselen. Een voorsprong van een paar punten werd aan beide kanten zo weer weggegeven. Het 4e kwart werd met 1 punt in het voordeel voor Virtus aangevangen.

Ondanks slechte aanvallen stond Virtus vlak voor tijd met 5 punten voor.

Martijn Both zorgde voor een aantal induviduele scores zodat Virtus in de race bleef voor de overwinning. 

Er zat echter te weinig beweging in de aanvallen en er werd steeds meer getwijfeld bij een actie. 2 driepunters van Lokomotief gooide de deur op slot voor de Werkendammers. Helaas viel Jimmy van Leeuwen in de beslissende fase ook nog uit met een blessure.

Een noodschot van Ton Visser mocht niet meer baten. Eindstand 54-57.

Saillant detail is dat we weer steken hebben laten vallen op de vrije worplijn, 7 raak op 18 schoten.

Op naar volgende week, uit tegen het lastige Wyba.

Topscorers:

Martijn Both 19
Stijn Cornet 11
Julian Schrijvers 10

SP Algemeen 2

dinsdag, 28 september 2021 20:54

20210918 - BC Virtus verliest seizoensouverture

Zaterdag 18 September, na een jaar van geen sport in wedstrijdverband mag én kan het eindelijk weer. Virtus heeft dit niet om kunnen zetten in een overwinning. Tegenstander BV Squirrels uit Berkel en Rodenrijs was uiteindelijk te sterk 79-73.

Virtus start met haar basis 5: Peter van der Stelt, Ton Visser, Jimmy van Leeuwen, Julian Schrijvers en Cas Vos. De thuisploeg start furieus en loopt uit naar een snelle voorsprong van 10-2. Virtus zou Virtus niet zijn als het zich terug knokt. Veel gemakkelijke ballen worden nog gemist, maar Virtus maakt hun punten onder de ring vooral door Cas en Julian.

De vele mannen met lengte aan de kant van Squirrels bezorgt Virtus een heel lastige avond en deze weten we niet altijd evengoed af te stoppen. Toch blijven we bij binnen een afstand van 10 punten verschil, mede door een driepunter van Ton in de buzzer gaan we de rust in met 46-36.

Na de rust besluit de thuisploeg in een zoneverdediging te gaan spelen, maar deze wordt al snel aan flarden geschoten door driepunters van Jimmy (2x) en Peter. Virtus blijft knokken als team en komt in het laatste kwart onder leiding van Martijn terug tot 69-67. Het kwartje valt helaas de verkeerde kant op voor het Werkendamse team en we gaan met lege handen naar huis.
In deze wedstrijd maken Warner en Dieter Janszen hun debuut voor Heren 1 en dit hebben zij zeer verdienstelijk gedaan. Nieuwe coach in Werkendam Sjoerd Jorritsma is ondanks het resultaat tevreden met het getoonde spel en de inzet waarmee alle spelers hebben gespeeld.

Komende zaterdag 25-09 is Lokomotief uit Rijswijk (ZH) is de tegenstander in de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen. Aanvang is 19:00uur in sporthal De Crosser.

Scores:
Cas Vos 21, Martijn Both 17, Julian Schrijvers 10, Jimmy van Leeuwen 9, Stijn Cornet 6, Peter van der Stelt 5, Ton Visser 5, Stijn Visser, Dieter Janszen, Warner Janszen en Jannick van Ballegooijen
Kwartstanden: 20-15 / 26-21 / 15-15 /18-22

PB Algemeen

Pagina 2 van 2